Gal galite pagelbėti. Kai bandau perrašyti failą per FTP paskyrą, gaunu: proftpd '550 permission denied', bandžiau koreguoti user prieigą, po to patį proftpd konfigūracijos failą, ten radau: AllowOverwrite on.
Ar nebus taip, jog failus įkeliate root / admin vartotojo teisėmis, o filezilla programoje jungiatės kitu vartotoju ir mėginate failus redaguoti?
Hmm, aš sukūriau virtualų serverį, pvz.: adresas.lt, įrašiau slaptažodį ir jungdamasis per filezilla tai ir naudojau: serveris: < serverio IP> - Naudotojo vardas: <adresas.lt> - Slaptažodis: <Virtualaus serverio (adresas.lt) slaptažodis >. Taip prisijungus aš kėliau visus svetainės failus, taip ir bandžiau redaguoti. Ar blogai?
Ar nebus taip, jog failus įkeliate root / admin vartotojo teisėmis, o filezilla programoje jungiatės kitu vartotoju ir mėginate failus redaguoti?
Man irgi ta pati problema iškilo. Pirmiausia sukūriau virtualų serverį 24v.lt , tada į ftp su šiuo vartotoju įdėjau failus, bet redaguoti jų negaliu, nueijau į users and groups, ten šitam vartotojui pridėjau grupė root ir ftp ir nieko ... Kažkoks nervų gadinimas čia su tom teisėm
Radau išeiti, į ftp galima įkelti zip failus per webmin files manager, tada ten iškarto galima pasirinkti kuriuo vartotoju nori įkelti failus, ir viskas tada veikia
Komentarai
patikrinkite ar UID&GUID reikšmės yra tvarkingos. T.y. vartotojo aplankas priklauso root (yra jo sukurtas) o prie jungiamasi su paprastu vartotoju.
Gal vertėtų naudoti kitą FTP modulį? Galite ką pasiūlyti?
o sakykit kokiu formatu jūs nurodote vartotoją? Ar tai yra:
vardas@domenas.lt
Pastebėjau įdomią situaciją:
Leidžia perrašyti failus esančius:
public_html pirmame lygyje, pvz.: failas.php
Taip pat:
public_html/aplankas/failas.php
Tačiau:
public_html/aplankas/aplankas2/failas.php - jau nebeleidžia perrašyti.
O kur reiktų patikrinti ar leidžia su tais aplankais dirbti? Nes Vebmin panelėje kažkaip nerandu kur tie failai ir aplankai.
Taip ir buvo...
Hmm, aš sukūriau virtualų serverį, pvz.: adresas.lt, įrašiau slaptažodį ir jungdamasis per filezilla tai ir naudojau: serveris: < serverio IP> - Naudotojo vardas: <adresas.lt> - Slaptažodis: <Virtualaus serverio (adresas.lt) slaptažodis >. Taip prisijungus aš kėliau visus svetainės failus, taip ir bandžiau redaguoti. Ar blogai?
Man irgi ta pati problema iškilo. Pirmiausia sukūriau virtualų serverį 24v.lt , tada į ftp su šiuo vartotoju įdėjau failus, bet redaguoti jų negaliu, nueijau į users and groups, ten šitam vartotojui pridėjau grupė root ir ftp ir nieko ... Kažkoks nervų gadinimas čia su tom teisėm