Sveiki,
turiu problemą: laiškai siunčiami į gmail'ą nueina į SPAM'ą. Laiškų siuntimui naudojamas Postfix servisas. Naudojamas TLS, yra ir DKIM ir SPF įrašai.
Jau perskaičiau labai daug informacijos šaltinių, bet niekas nepadeda. Laiškai siunčiami iš svetainės naudojant SwiftMailer. Laiškai susiję su naujo vartotojo registracija, slaptažodžio priminimu ir pan.
Būsiu dėkingas už bet kokią informaciją
Ačiū
Komentarai
jūsų serverio IP adresas nėra įtrauktas į jokius žinomus juoduosius sąrašus. Taip pat ir domenas. Patikslinkite prašau, ar siunčiant iš serverio naudojamas SMTP servisas su autentifikacija? T.y. ar naudojama PHP mail() ar naudojamas SMTP?
Tokie gigantai kaip Google turi savo vidinius juoduosius sąrašus, kuriuose yra vertinami daugelis kriterijų.
Naudojant SwiftMailer laiškai yra kuriame nuo pat pradžios ir galimai kažkas yra praleidžiama:
http://stackoverflow.com/questions/9234622/swiftmailer-mails-go-into-spam-folder
laiškas yra siunčiamas naudojant SMTP autotentifikaciją.
Kas dėl SwiftMailer, tai ši biblioteka suintegruota į mano naudojama Laravel PHP karkasą, todėl aš tik nežymiai pats kažką koreguoju. Aišku dabar esu pridėjęs daug header'ių apie kuriuos radau informacijos internete, ir kurie padeda (žmonių teigimu) išvengti nukeliavimo į SPAM.
Ar tai, kad laiškas nueina į SPAM gali turėti įtakos headeriai: "Content-type" ir "charset"?
p.s. vietoj realaus el.pašto adreso pakeista į <gmail.com email>
Log'o fragmentą, išsiųsiu į PM
Received: from mail.freeroomsnow.com (mail.freeroomsnow.com. [192.96.207.222])
Received: from freeroomsnow.com (mail.freeroomsnow.com [192.96.207.222])
Atsiprašau, tačiau nelabai supratau, apie kokius parametrus kalbate. Gal galite patikslinti?
Jei šios eilutės yra viename ir tame pačiame laiške, galimai laiškas yra netinkamai formuojamas su SwiftMail biblioteka.
Jokie papildomi headeriai per SwiftMailer nenurodomi, tokie patys laiško headeriai būna ir siunčiant laišką ne per PHP, bet per pašto klientą, ant kurio sukonfigūruotas paštas (kitas freeroomsnow.com el.paštas)
Gal kažkas blogai su Postfix konfigūracija, todėl formuojami du "Received: from..." headeriai?
Ačiū. Išsiųstas el.laiškas nurodytu adresu