Jei forume lankaisi pirmą kartą, kviečiame registruotis ir prisijungti prie diskusijų.
PrisijungtiRegistruotisJei forume lankaisi pirmą kartą, kviečiame registruotis ir prisijungti prie diskusijų.
Atnaujinau savo VPS iš Ubuntu 20.04 LTS į 22.04 LTS, perkroviau, ir neveikia man tinklas. Galiu prisijungti per VNC avarinę konsolę, matau, kad nėra default route.
ip r
outputas:
10.0.0.0/8 dev ens3 proto kernel scope link src 10.209.225.198
169.254.0.1 dev ens3 proto static scope link
Pagal https://forumas.dedikuoti.lt/discussion/575/tinklo-sasajos-atstatymas-naudojantis-klientu-sistemos-konsole#latest paleidau
route add default dev ens3
ir dabar tinklas veikia (iki kito perkrovimo).
Kiek matau, tinklas yra sukonfigūruotas per /etc/netplan/90-vz-ens3.yaml, kuris atrodo taip:
network:
ethernets:
ens3:
addresses:
- 80.209.x.y/32
- 10.209.x.y/8
- 2a02:7b40:x:y::1/128
dhcp4: false
dhcp6: false
gateway4: 169.254.0.1
gateway6: fe80::ffff:1:1
routes:
- scope: link
to: 169.254.0.1
via: 0.0.0.0
version: 2
Kaip dabar šitame faile pridėti default route be gateway IP adreso, o tik su įrenginio pavadinimu?
Komentarai
Problemą išsprendžiau: reikia išmesti
gateway4
beigateway6
eilutes ir pakeistiroutes:
įAtradau, kad rebooto metu tas failas perrašomas ir vėl atsiranda
gateway4
bei dingsta routai.Kažkodėl tinklas veikia, bet bijau, kad nustos po kito rebooto.
Koks skriptas sistemos krovimo metu perrašo /etc/netplan/90-vz-ens3.yaml KVM virtualiose mašinose?
Ko bijojau, tas ir nutiko.
Ar šitą forumą išvis kas nors skaito?
Kuo toliau, tuo neaiškiau. Atrodo, kad neplanas, nepaisant gateway4 deprekacijos, tos eilutės neignoruoja -- paleidus
netplan apply
tinklas atsistato. Bet krovimosi metu sukuriami du failai:/etc/netplan/90-vz-ens3.yaml.bkp ir /etc/netplan/90-vz-ens3.yaml su labai panašiais timestampais (skirtumas - 7 sekundės). Tame .bkp faile gateway4/gateway6 nesimato.
journactl rodo, kad daugmaž tuo metu yra vykdoma
toks įspūdis, kad /etc/netplan/90-vz-ens3.yaml perkuriamas du kartus, bet netplan apply paleidžiamas tik vieną kartą, kol dar faile nėra nurodyti gateway?
Radau skriptus /usr/lib/parallels-tools/tools/scripts/, kurie tai ir daro. debian-set_ip.sh sukuria netplan konfigūraciją be gateway ir paleidžia
netplan apply
. Tada debian-set_gateway.sh prideda atgal gateway4/gateway6 ir paleidžianetplan apply
. Kažkodėl booto metu antrasisnetplan apply
nesuveikia ir lieku be pilnos tinklo konfigūracijos.Paredagavau /usr/lib/parallels-tools/tools/scripts/netplan-cfg.py, kad `set_up' akcija nekviestų 'netplan apply'. Ir dar, ta proga, kad generuotų { to: default, via: ip } vietoje gateway4: ip/gateway6: ip. Dabar po rebooto mano VPSas tinklo nebepraranda.
Tas failas priklauso prl-nettool paketui, kuris nėra Ubuntu archyve.
Dėl šios situacijos rekomenduočiau parašyti tiesiogiai į info@dedikuoti.lt arba info@iv.lt. Gražios dienos.
Reikės, nes mano pataisymai veikė porą mėnesių (ir du rebootus), o šiandien vėl radau persikrovusį VPSą be default route. journalctl rodo
P.S. O šis forumas neatsiunčia emailu jokių notifikacijų, kad kažkas atsakė į mano postą? Aš turiu kasdien logintis į web puslapį ir tikrinti? Ar reiktų peržiūrėti savo spam filtrus?
Atsakymai yra siunčiami, tačiau Jums reikėtų pasikeisti forumo paskyros nustatymus:
**Profilis › Pranešimų nustatymai **
Gražaus vakaro.